Заловиха 23 нелегални мигранти в село край Лом

Група от нелегални мигранти са открити в запустяла къща в монтанското село Игнатово. Сред чужденците е имало жени и деца, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Служители на полицейския участък в град Вълчедръм получили анонимен сигнал за чужденци, пристигнали тайно в района, и при започналата проверка открили в необитаем дом в Игнатово 23 бежанци. Според местни жители в групата е имало три жени и две деца, всички останали били млади и здрави мъже.

Пред пазителите на реда емигрантите, които нямали документи за самоличност, заявили, че 21 от тях са от Афганистан, а останалите двама – от Ирак. Най-вероятно бежанците са били изоставени край Дунав от трафиканти, които са прибрали парите им и не са рискували да продължат с тях към границата, коментираха криминалисти.

Полицаи са съпроводили емигрантите до Районото управление на МВР в Монтана, където е установена самоличността им, съставени са им актове и са изпратени в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец. Все по-често местни жители и полиция откриват в Северозападна България групи изоставени без ориентир бежанци. Преди дни край балканското село Смоляновци бяха заловени седем чужденци, които са представили за жители на Ирак и Афганистан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини