На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Кресна вдига бунт срещу екомошениците

Община Кресна категорично не приема варианта да се строи 15,2-километров тунел през Кресненското дефиле като част от магистрала Струма. Този вариант за съоръжението от години се опитват да прокарат екомошениците, обединени в коалицията „За да остане природа в България“.

„За нас това е неприемливо и хората са готови да излязат на бунт“, заяви кметът на общината Николай Георгиев. Вчера той организира обществено обсъждане на вариантите за строителството на лот 3.2 от участъка на аутобана. На сбирката присъстваха граждани на Кресна и представители на 7 сдружения. Всички те се обявиха срещу проекта.

„Събрали сме се, защото има тотален натиск от страна на псевдо зелени организации да се реанимира вариантът за дълъг тунел. Това е само заради финансовите им изгоди. Ако няма граждански контрол, те ще се вихрят, а в Кресна това няма да позволим“, обясни кметът Георгиев.

За бизнеса реализацията на проекта означавала, че ще се провалят европроектите за туризъм покрай река Струма, както и развитието на рафтинга (спускане с лодки във водите на реката – б.а.). Кресненчани са категорични, че започват десетки акции срещу тунела убиец, както са го нарекли. Те са притеснени, защото кликата на зелените непрекъснато пише до Европейската комисия срещу варианта за късите тунели, към който се насочи правителството.

От седемте сдружения обясниха, че при по-сериозно вглеждане в лобистката дейност на „еколозите“ прозират корупционни схеми, отиващи далеч извън границите на нашата страна. „Например около проекта за магистрала „Струма“ се забелязва нещо повече от заинтересованост от страна на екологичното сдружение „За земята“. Неговият представител Андрей Ковачев е включен в комитета за наблюдение на оперативна програма „Транспорт“, но поведението му там може да се интерпретира само като лобистко. Позициите на подобни екоактивисти и неправителствени организации оставят впечатление за обвързаност с чужди интереси“, зави шефът на „Екогласност“ Емил Георгиев, който участва в дискусията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.