Борисов: Службите ни свършиха нужното за Ахмед Чатаев, задържаха го

"Българските служби по това време са свършили това, което е било необходимо." Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод информацията, че Ахмет Чатаев е сочен като един от организаторите на терористичното нападение на летище "Ататюрк" в Истанбул.

Чачаев е чеченски сепаратист. През 2011г. е задържан у нас при опит да премине нелегално през ГКПП „Кулата" от България в Турция. След проверка на документите му става ясно, че Русия го издирва за тероризъм.

Чатаев е бил доведен в Хасково и оставен в окръжния следствен арест, след като властите в Москва са поискали официално да екстрадираме там чеченеца. Апелативният съд в Пловдив в крайна сметка отказва да предаде на Русия Чатаев. 

„Това, което ме касае мен, е, че българските служби са свършили тогава, каквото е било необходимо. Оттам нататък не искам да коментирам решенията на съда, защото те се водят от конвенции и от международни спогодби. Ако искат да отговорят, обществото ще е доволно. Но по мое време правителството и неговите служби са си свършили работата - те са го задържали", обясни Борисов.

„Мога да коментирам по това време какво е направило правителството, смисъл чрез службите - те са го задържали”, уточни премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини