Всеки понеделник "Столипиново" ще ухае на теменужки

Всеки понеделник главните улици на ромския квартал "Столипиново" в Пловдив ще се мият машинно с дюзи или с маркучи от техниката на общинско предприятие "Чистота" и ще ухаят на теменужки или различни видове шампоани с мирис на цветя, които ще се изсипват във водата. Това обеща директорът на ОП "Чистота"-Пловдив Иван Стоянов при старта на акцията по хигиенизирането на най-големия етнически квартал у нас, даден навръх 1 юли.

Инж. Стоянов обеща още, че в Столипиново ежедневно със специален бактерициден препарат ще се дезинфекцират контейнерите за боклук, пространствата около тях и всички нерегламентирани сметища, за да се ограничи разпространението на заради и епидемии.

От ОП "Чистота" подхващат в Столипиново и нова експериментална кампания, чиято цел е да бъдат превъзпитани ромите от най-ранна възраст да си събират боклука в чували, които после да изхвърлят в контейнерите за смет вместо през терасите и прозорците на жилищата си. Освен това на няколко улици в Столипиново ще бъдат поставени 50 нови цветни контейнера за смесен тип отпадъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини