Най-старият факултет в Шуменския университет с нов декан

Преподавателят по Старобългарска литература проф. д-р Веселин Панайотов е новият декан на Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет "Еп.Константин Преславски".

Той бе избран в петък, а в тайния вот участваха 93-ма членове на Общото факултетно събрание. Професорът бе единствен кандидат и за него гласуваха 79 души, белите бюлетини в урната бяха 14.

Няколко акцента в мандатната си програма посочи новият ръководител на един от двата най-стари факултета в университета с 45-годишна история. Най-важното според проф.Панайотов, е целогодишна работа на специално създаден екип по кандидатстудентската кампания, активна реклама на факултета и търсене на възможности за привличане не само на абитуриенти, а и на кандидат-студенти, завършили в по-ранен период.

Трябва да се засили и научната работа на преподавателите във факултета.

Факултетът по хуманитарни науки предлага обучение на бакалаври, магистри и докторанти в направленията "Филология”, "История и археология", "Религия и теология", "Обществени комуникации и информационни науки", "Педагогика на обучението".

Той разполага с научни центрове, лаборатории, богати архиви и специализирани библиотеки. Студентите и докторантите участват в експедиции, теренни проучвания, научни форуми, публикуват в академични издания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини