Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Ретропарад в Бургас

Колекционери от 7 страни ще се съберат на 9-то издание на изложението за ретро коли и мотоциклети, което ще се проведе в събота в Бургас. Ретро возилата идват от Гърция, Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция.

Своя дебют на изложението ще направи “Мерцедес 190 Пагода” от 1952 год. Атрактивният автомобил е собственост на колекционера Николай Колев-Бижуто.

В парада ще участват няколко състезателни автомобила Ланчия делта интеграл и Пежо 205 турбо. Гвоздеят сред спортните коли ще е БМВ м3, който е собственост на бургазлия.

През 1988 г. автомобилът е подготвян за германския туристически шампионат, а през 1990 г. става европейски шампион. През 1993 г. бива закупен от “Нефтохим Бурас”, а през 2011 г. е предоставен на автомобилен клуб “Мирони”, които възстановяват колата, която през 2013 г. участва българския шампионат.

Самосвалите, които построиха социалистическа България, ще бъдат представени с модел “ЗИЛ 130” от 1968 г. Сръбските участници ще покажат основно класическите си автомобили “Застава”, произведени в бивша Югославия, а сред експонатите на чехите ще бъде уникален мотоциклет-триколка.

След като миналата година, първият в България реставриран автобус “Чавдар” предизвика голям фурор, на това издание общинската фирма “Бургасбус” ще изложи и другия си изцяло реставриран атракционен автобус “Мерцедес”.