Възраждат курорт Върбица със спортен комплекс за 5 млн. лева

Многофункционален спортен комплекс "Герлово" беше открит официално за посетители в петък в община Върбица.

Спортна зала за волейбол, баскетбол и футбол, външни игрища, съблекални, бар и два басейна са вече на разположение на посетители в известния с минералната си вода още от соца курортен комплекс.

Новата придобивка върху 16 дка е за 5,3 млн.лв., спечелени по проект по Програмата за развитие на селските райони.

При откриването кметът Мердин Байрям обясни, че общината има генерален план за следващите 15 г. за възраждане на туризма, чрез благоустрояване на курорта и смята да го реализира поетапно с евросредства и собствени усилия.

Веднага след откриването в новата спортна база започнаха турнири по волейбол и футбол между местни отбори. Залата, игрищата на открито, сауните и басейните са много подходящо място и за лагери на спортни клубове.

Сега започва изграждане на хотелска част в близката общинска хижа "Еделвайс", за която общината е отделила 206 000 лв. До есента хотелът трябва да е готов. Вече има изграден и обазаведен ресторант в хижата за 600 гости.

В новата спортна база са открити 8 работни места за хора от община Върбица. В хижата вече е нает 15 души персонал.

Курортният комплекс е известен от десетилетия с двата си минерални извора за стомашно-чревни и очни заболявания. Водното богатство извира, но са нужни още средства за подобряване на инфраструктурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини