Бой заради „Вълците на Путин“ и в София (обзор)

Общински съветници от Реформаторския блок поискаха забрана за демонстрацията им в столицата

Двама от агресорите са задържани

Привърженици и противници на „Вълците на Путин“ се сбиха пред храма "Св. Александър Невски" в София, докато чакат рокерите да пристигнат. Скандалът избухнал, след като двете групи се озовали в непосредствена близост без полицейска охрана помежду им. Двама от агресорите са били задържани.

„Нощните вълци“ дойдоха малко след разигралите се конфликти. Те бяха посрещнати с питка и мед от проруски активисти, които им подариха и цветя с руски знамена.

Идването на рокерите в София предизвика недоволство сред общинските съветници от Реформаторския блок. Те се обърнаха към кмета на столицата Йорданка Фандъкова с искане да бъде забранена демонстрацията на „Вълците на Путин“.

„Изпратих официално запитване до МВР, прокуратурата и ДАНС. Те отговориха, че няма данни, които да предполагат нарушаване на обществения ред. Поискала съм от СДВР засилване на мерките за сигурност“, обясни Фандъкова като уточни, че не може да забрани шествието.

В четвъртък посещението на „Нощните вълци“ предизвика меле между украинци - противници на руския президент Владимир Путин, и млади мъже с военни дрехи от Български воински съюз „Васил Левски“ на бензиностанция в Бургас. След сбиването 16 души бяха задържани в ареста в бургаското Пето РПУ, а срещу четирима от тях е образувано дело за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини