Съдът остави в ареста задържания за обира на заложната къща в „Надежда“

Софийския градски съд остави в ареста Росен Рангелов, който беше задържан за градежа на заложна къща в столичния квартал „Нафежда“ във вторник.

Той и съучастникът му Христо Георгиев, който се оказа бивш полицай, опитаха да се измъкнат от полицията след зрелищна гонка.

При преследването двамата обирджии стреляха по органите на реда, които на свои ред отвърнаха на огъня, припомня Би Ти Ви.

Георгиев, познат и с прякора си Ицо Полицая, почина от раните си. Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Рангелов, заради опасност от укриване или извършване на друго престъпление.

Защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, с мотива, че Рангелов има деца, за които трябва да се грижи. Съдът обаче прецени, че има множество косвени доказателства, според които Рангелов е участвал в грабежа на заложната къща.

Експертира на следите от обувките му потвърждава неговото присъствие на местопрестъплението. Рангелов и Георгиев са имали и обща регистрация в хотел, който са напуснали часове преди грабежа.

Ако бъде признат за виновен, Рангелов може да получи между 5 и 15 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини