Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Всеки с телефон и интернет ще може да лови бракониери

Всеки може да стане горски инспектор и да подаде сигнал до Изпълнителната агенция по горите. За да се включиш в борбата с бракониерите ти е нужен само телефон и интернет, предаде БТВ.

Всеки гражданин, който види камион с дървесина, може да влезе в сайта на агенцията и да провери законен ли е товарът, коментира инж. Красимир Каменов, зам.- изп. директор на Агенцията по горите.

Нужно е само да се запомни номера на камиона, превозващ дървесина или този на ремаркето. Влиза се в публичния сайт на Изпълнителната агенция по горите и се прави проверка.

„Звъни на 112, подава сигнал, който веднага ще бъде подаден и в нашия център за обслужване на сигнали от 112 и ще изпратим специализирана проверка, да провери автомобила дали се движи със законен превозен билет”, допълва Ивайло Иванов, директор „Информационно обслужване” в агенцията по горите.

Нововъведението е в полза и на всички, работещи в системата на горите. „Създава се възможност за контрол в реално време на това, което се транспортира”, казва лесовъдът Стефан Самаринов.

Важно е да се знае, че с въвеждането на новата система за контрол, хартиеният билет за превоз на дървесина вече не важи, нужен е електронен такъв.

Красимир Каменов уточнява, че всеки, който превозва с досегашния хартиен билет, ще се счита, че тази дървесина незаконно се транспортира.

До момента на територията на страната са издадени 220 хил. електронни преводни билета. Санкциите за превоза на дървесина, придобита по незаконен начин е до 3 хил.лв. за физическо и до 5 хил. лв. за юридическо лице.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.