Катастрофа на автобус с деца в камион се размина без пострадали

Неправилно изпреварване от камион доведе до катастрофа на автобус с деца в ТИР, но за щастие произшествието се размина без пострадали. Три момиченца са откарани в болницата в Търговище, където са прегледани и са направени снимки на крайници и челюст на едното дете. За късмет никое нямало травми освен леки драскотини и децата са освободени да продължат пътя си към морето.

Инцидентът е станал към 12,15 часа в понеделник на главния път София-Варна до разклона за търговищкото село Алваново. Неустановен към момента камион от Велико Търново предприел рисково изпреварване в посока София, което принудило насрещно идващ ТИР „Скания” с шуменска регистрация, да набие спирачки. Зад него се движел автобус, който се ударил в спрелия камион. В пътническия рейс пътували деца от Перник, които отивали на лагер в „Св. св. Константин и Елена”.

Освен трите деца, за които имало съмнение, че може да имат травми, други пострадали нямало. След като бяха прегледани в болницата, те са върнати при останалите, за да продължат пътя, съобщиха от „Пътна полиция” в Търговище.

От туроператорската фирма, която организирала пътуването, веднага са изпратили втори автобус от Шумен, който да поеме децата и да ги откара до морето.

По непотвърдена информация малките пътници били на възраст от 10 до 17 год. Те били деца на служители на пернишка фирма, която организирала летуването. Родителите били уведомени, че няма пострадали и лагер ще има, казаха от мястото на инцидента.

Пътят София-Варна, в участъка на произшествието, се регулира от катаджии. Превозните средства ще останат на мястото да приключване на огледа, тъй като са нанесени големи щети на автобуса. Издирва се търновският камион, който предизвика инцидента, за щастие, разминал се без тежко пострадали деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини