Пръскат срещу комари с мотоделтапланер

Община Бургас продължава със следваща серия обработки против комари. По това време на годината се унищожават едновременно ларви и излюпени насекоми. На 5 юли, 6 и 7 юли ще бъдат извършени въздушни обработки с мотоделтапланер. Основните цели са обходният канал на Атанасовско езеро, крайбрежен район на езеро Вая, в посока квартал "Лозово", както и кварталите "Долно Езерово","Горно Езерово", и Кумлушка низина. Пръскането ще се извършва от 5.30 до 10.00 часа. Препаратите, с които ще се провежда третирането срещу ларви на комари, са биологични ларвициди и пиритроидни имагоциди, които са безвредни за бозайници, птици и риби.

Бургазлии от централна градска част подават сигнали за скорпиони. Те звънят на дежурните телефони в общината или в Дезинфекционна станция с молба да се напръска в избените им помещения, където са видели скорпионите.

Има си специални препарати, с които се пръска срещу заплащане, след това се спазва карантинен период- да не се влиза в избеното помещение, казаха експертите. Те обясниха, че това са псевдоскорпиони, които не са този вид, който съществува в другите географски ширини и се счита за опасен. Някои бургазлии са сигнализирали за псевдоскорпиони и по терасите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини