Мощни мотори и твърда музика ще огласят Търново за десета година

Рев на мощни мотори и твърда музика ще огласят за десета поредна година живописната част на Велико Търново край паметника на Асеневци. За юбилейното издание на Мото рок феста в старата столица организаторите обещават много изненади за всички посетители. За трите фестивални дни във Велико Търново се очаква да пристигнат над 5000 любители на двуколесните машини и твърдата музика от цялата страна, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турия, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия.

Събитието, което се утвърди като най-мащабното и атрактивното от този тип в страната, се организира от мотоклубовете "Олд Бастардс" и "Хелс Ейнджълс" със съдействието на Община Велико Търново. Фестът ще се проведе под патронажа на кмета на старата столица Даниел Панов. Участие в грандиозното събитие ще вземат утвърдени и обичани групи и изпълнители. В първата фестивална вечер на 7 юли от 21 ч. на сцената ще излезе най- новата супер група на България, която обединява Милена Славова, Кольо от "Обратен ефект", Ерол от "Уикеда" и Петър Станев от "Контрол". Официално фестът ще бъде открит с водосвет в петък от 20 ч. След това на сцената ще излязат Шеки и Тина, както и Светльо Витков и Легендите.

Богата и атрактивна е програмата и за 9 юли. В 12 ч. за първи път в страната стартира покер рън. "На определени точки в града ще има пет пункта, през които ще преминават всички участници. Там ще бъдат очаквани от наши представители, които ще им дават по една карта. Така всички ще получат по пет карти, а победител ще стане този, които има най- силна ръка. Той ще получи специална изненада", обясни Мирослав Пашов, който е част от организаторския екип. През целия ден програмата включва игри и забавления, конкурс за най- красив мотор, факелно шествие до крепостта Царевец, поставяне на венец пред паметника Майка България, огнено шоу. Музикалната програма за вечерта включва концерт на сръбската група Айвар млевен и на Хамърхед (Металика трибют).

Малко преди полунощ в небето ще полетят 1000 фенера в памет на загиналите при катастрофи мотористи. И тази година Мото рок феста ще се призове за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътищата, каза бизнесменът и президент на мотоклуб "Олд Бастардс" Петър Стефанов.

"И този път ние ще покажем, че сме нормални хора, със семейства и деца, които имат хоби- да карат мотори. Ние категорично се разграничаваме от мотористите, които карат без съответната категория, не използват необходимата екипировка и шофират демонстративно", категоричен е Стефанов.

Организаторите на атрактивното събитие споделиха, че търновци са сред водачите, които се отличават с най- толерантно отношение към мотористите. Въпреки това само за броени седмици двама представители на търновските мото клубове загинаха при инциденти край старата столица. По отношение на рокерите от "Нощните вълци", търновските мотористи и тяхното пребиваване в страната, рокерите споделиха, че са имали допир с тях преди години. Тогава любимите на Путин са били в региона, като се отличавали с изключително арогантно и грубо поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини