Следователят Иван Христов: Има хора, които помагат на Митьо Очите, аз не съм взимал пари от него

"С Димитър Желязков – Митьо Очите не поддържам никакви взаимооотношения от 2003 г. Никога не съм вземал пари от него, но мисля, че действително има хора, които му помагат." Това каза следователят Иван Христов пред БТВ.

Григор Василев, който твърди, че е работил за Христов и близките му преди две години, заяви пред БТВ преди дни, че следователят е „натискал“ Митьо Очите за определени неща и се държал с него като шеф с подчинен. От вчера Христов е временно отстранен от длъжност и с обвинение за престъпление по служба.

Днес той заяви, че няма контакт с Желязков след края на разследването за убийството на съпругата му, бившия му шофьор му и брата на жена му.

"С Митьо Очите не поддържам никакви взаимоотношения, най-много да ми махне с ръка на улицата, това не са взаимоотношения. Нямам негови телефони, нито координати, нито желая да имам такива, нито съм търсел контакти, напротив", каза следователят.

По думите му, тезата, че има връзки с Желязков "се поддържа от осъдените убийци, мога да кажа само, че това е долна клевета".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини