До дни ще има обвинени за атентата на летището в Бургас

До дни ще има обвинени за атентата на летището в Бургас, съобщи президентът Росен Плевнелиев след срещата със своя израелски колега Реувен Ривлин, предаде репортер на "Труд".

Държавният глава се позова на уверение от главния прокурор Сотир Цацаров.

Плевнелиев припомни за тясното сътрудничество между двете страни при разкриването на атентаторите. "Колкото и интелигентни и умни да са извършителите, с помощта на нашите партньори ги разкрихме и ще ги изправим пред съда", каза той.

През юли 2012 година беше взривена бомба до автобус с израелски туристи. Загинаха петима от тях, както и българският шофьор на автобуса Мустафа Кьосов.

Газ от Израел

Оказа се, че Израел може да доставя газ на България. Това е било една от темите на разговорите между двамата президенти.

Ривлин е разказал на Плевнелиев в подробности как може да стане това. Българският държавен глава припомни, че България е тръгнала по пътя да стане газов разпределител за региона. "Доставяме газ на Гърция, Турция, за в бъдеще може би на Сърбия. Либерализираме вътрешния пазар. И сме първите, които пуснаха енергийна борса", каза Плевнелиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини