Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Глобите за нарушения на плувните басейни са между 100 и 5000 лв.

“Съгласно действащата нормативна уредба сумите на наказателните постановления могат да варират от 100 до 1500 лева за физическите лица и от 1000 до 5000 лева за юридическите лица”, това каза в интервю за Агенция „Фокус” д-р Десислава Драганчева, началник Отдел „Държавен здравен контрол” към Столична регионална здравна инспекция, във връзка със проверките на откритите плувни басейни в София през летния сезон.

„Най-честите нарушения са свързани с несъответствия на качеството на водата. Санкциите за допуснатите нарушения се определят в зависимост от степента на риска, тежестта на нарушението и обстоятелствата при извършването му”, коментира д-р Драганчева.

„При повторно нарушение сумите съответно са от 500 до 5000 лева и от 3 до 12 хил. лева”, допълни тя.

„При проверката на всеки един плувен басейн задължително се извършва оглед на състоянието на сградния фонд, състоянието на водоснабдяването и канализацията, като за закритите обекти това включва отопление, вентилация и осветление. Проверява се и наличието на изправни пречиствателни нарушения и качеството на водата по химични и биологични показатели”, обясни тя.

„Към откритите басейни към момента няма постъпили сигнали и жалби. За другите обекти са получени такива сигнали и жалби. Те касаят предимно качеството на водата и материално техническата база на обекта”, каза още Десислава Драганчева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.