Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Продават ни сладолед, съхраняван при недостатъчно ниска температура и без етикет

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети, предаде БГНЕС.

Инспекторите следят произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум „-18 градуса”, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, и хигиената в обектите. Това съобщи д-р Силвия Каменова, началник сектор в Областна дирекция по безопасност на храните, София град при проверка на обект за продажба на сладолед в столицата.

При първите проверени обекти се установи липса на работно облекло на персонала, за което бяха издадени две предписания.

Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети. Д-р Каменова посочи, че това са задължителните изисквания за всеки един обект предлагащ хранителни продукти. Тя посъветва потребители да си купуват сладолед само от регламентирани обекти, а при съмнение могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.

По време на проверките инспекторите взеха проби от сладоледа за лабораторно изследване. Масираните проверки се провеждат на територията на цялата страна. Инспектират се обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед.