Жесток побой заради неприличен жест на оживен булевард във Варна

Интензивен е трафикът на „Капитан Андреево“

Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

В Македония очакват разрастване на заболяемостта от грип

Гери-Никол и Алисия с награди за музикален идол Куп влюбени на церемонията The 1 Lifestyle Awards

Тръмп няма планове да обявява извънредно положение

Колата проходи Hyundai пресъздаде машина от „Междузвездни войни“

Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Мръсен въздух в няколко града тази сутрин

Как се прави поза „арбалет“?

Лекар: София е пред грипна епидемия

Продават ни сладолед, съхраняван при недостатъчно ниска температура и без етикет

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети, предаде БГНЕС.

Инспекторите следят произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум „-18 градуса”, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, и хигиената в обектите. Това съобщи д-р Силвия Каменова, началник сектор в Областна дирекция по безопасност на храните, София град при проверка на обект за продажба на сладолед в столицата.

При първите проверени обекти се установи липса на работно облекло на персонала, за което бяха издадени две предписания.

Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети. Д-р Каменова посочи, че това са задължителните изисквания за всеки един обект предлагащ хранителни продукти. Тя посъветва потребители да си купуват сладолед само от регламентирани обекти, а при съмнение могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.

По време на проверките инспекторите взеха проби от сладоледа за лабораторно изследване. Масираните проверки се провеждат на територията на цялата страна. Инспектират се обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.