Кмет спипа бежанци насред село

Местен управник разкри група бежанци, тръгнали нелегално към границата и спрели за почивка в село край Монтана. Малко след това шофьор засякъл и втора група мигранти на път сред полето. Полиция веднага е прибрала чужденците и е започнала проверка на случаите.

В неделя сутринта кметът на Славотин Личко Цолов излязъл за ежедневия си обход из селото. Пред барче в центъра кметът забелязал двама непознати мургави мъже, които си купили цигари и поели към автобусната спирка. Кметът тръгнал след тях и зад спирката открил още осем чужденци, сред които и две деца.

Управникът се обадил на тел. 112 и в Славотин пристигнал патрул на „Пътна полиция”, който отвел чужденците в Районното управление на МВР. Там те представили регистрационни карти от Държавната агенция за бежанците, според които са граждани на Афганистан.

След проверка униформените съпроводили мигрантите да ж.п. гарата в Монтана, където те си купили билети до София. Бежанците са били предупредени, че трябва да пребивават на адреса, където са регистрирани и нямат право да навлизат в гранични зони.

Към обед в неделя местен жител пък съобщил, че по пътя между селата Славотин и Доктор Йосифово се движи група чужденци. Пристигналите полицаи заловили 10 мигранти без документи – девет от тях се представили за граждани на Афганистан, а един – за пакистанец. Чужденците са задържани за 24 часа.

През последните седмици местни жители и полицаи често откриват в района край Монтана залутани групи бежанци. Най-вероятно трафиканти прибират парите на хората с обещания да ги преведат през границата, но ги изоставят много преди браздата, за да не бъдат заловени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини