Шофьор без книжка и приятелката му загинаха при катастрофа в орех (снимки)

Неправоспособен шофьор на 30г и приятелката му на 19г. загинаха при адски удар в дърво по пътя към археологическия резерват "Плиска".

Инцидентът с Мартин Димитров и Светлана Тодорова и двамата от град Нови пазар, станал към 20,15 часа вечерта в понеделник. Мъжът без книжка управлявал чуждо "Рено", изпуснал завой, излязъл вляво от пътното платно и се ударил странично в орех. При удара колата буквално се усукала край дървото.

На място е починала 19-годишната пътничка до шофьора. На място са изпратени служители на РУ- Нови пазар, пожарната и Центъра за спешна медицинска помощ, съобщават от полицията.

Пожарникарите използвали хидравличен инструмент, за да разпънат ламарините и да извадят водача. Той бил откаран шуменската болница, но издъхнал призори във вторник. Бил с множество кръвоизливи.

Изяснено е, че шофьорът е неправоспособен. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. През 2013 г. Мартин пак е хващан да кара кола без книжка, засичан е и с алкохол над 1,5 промила. За провиненията си е наказван с пробация.

Мартин работел при мъж, който копаел кладенци. Във фаталната вечер поискал колата, за да иде да си купи цигари. Качил и момичето. Предполага се, че е карал с несъобразена скорост. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини