Разработиха и обсъдиха план за превенция на престъпността в Търновско

Мащабен план за превенция на престъпността за периода 2016-2018 г във Великотърновска област бе обсъден във вторник на работна среща в областната управа.

Дискусията беше открита от областния управител проф. Пенчо Пенчев и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Участници в нея бяха директори и експерти от всички териториални структури, както заместник кметове и представители на десетте общини на региона.

Основната цел на заседанието бе обсъждане на методология за изготвянето на Областен план за превенция на престъпността, в съответствие с плана за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността.

"Планът за съвместни действия, който беше представен по време на срещата, е разработен от експерти от ОД на МВР - Велико Търново и Областна администрация. Интегрираният план работи и в момента, като всички отговорни институции, свързани със сигурността се придържат към него", обясниха представители на МВР.
"Институциите и сега работят в много добър синхрон, но след приемането на този план работата ще върви още по-добре", заяви проф.Пенчев.

Преди началото на обсъждането директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов връчи почетен медал от министър Румяна Бъчварова на председателката на Сдружението на кметовете и кметските наместници Благовеста Факирова за съществен принос за отличното взаимодействие между общините, местната власт и всички институции с МВР.

"Благодарение на Вас имаме тези прекрасни резултати и сме на едно от челните места по разкриваемост на престъпленията и по превенцията", каза старши комисар Машов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини