Измамници наели безработен учител за куриер

Безработен учител се хванал да куриерства на телефонни измамници, но беше заловен на автогарата в Търговище преди да поеме към поръчителите, които си чакали парите.

Историята се разиграла във вторник, съобщиха от полицията в Търговище. Към 13,15 часа в управлението в Омуртаг постъпил сигнал от 62-годишна жена, че час преди това дала 1000 лв. на мъж, който уж взел капаро за 5 радиатора. Първо жената била заблудена, че близките й участват в такава покупка, но след телефонен разговор, разбрала, че е поредната преметната.

При скоростна операция на полицията в Омуртаг било установено лицето, което отишло да вземе парите. След проследяването, куриерът бил намерен на автогарата в Търговище. Той чакал автобус, за да отнесе парите на указаното място от измамниците.
Полицията не разкрива посоката, но вероятно мъжът е чакал автобус за Русенско или Търновско.

Задържаният е 51-годишен от Омуртаг, който бил безработен учител. Мъжът нямал доходи и доскоро разчитал на баща си, който починал. В безизходицата бившият преподавател пуснал обява, че търси работа. Така попаднал на мошениците с телефонния бизнес с измами. За работата те му обещали 300 лв.

След задържането му полицията върнали парите на измамената жена. По случая е образувана проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини