Реформаторите в Пловдив се "разведоха" с коалицията на губернатора Здравко Димитров

Общинските съветници от Реформаторския блок в Пловдив напуснаха коалицията "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", която носи името на областния управител, и образуват своя собствена група в местния парламент. Това стана ясно от писмо, прочетено от председателя на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова в началото на сесията в четвъртък.

Новата група включва Савина Петкова, Пепа Деведжиева, Божидар Здравков и Айри Мурад, докато двамата старейшини на Здравко Димитров - Ангел Ангелов и Коста Хаджиев, ще бъдат вече независими, тъй като за сформиране на група в пловдивския парламент са нужни поне трима души. Очаква се още на следващата сесия бившият главен секретар на областната управа Ангел Ангелов да се прости с поста на зам.-председател на ОбС и на негово място да бъде издигната Пепа Деведжиева от ДСБ.

"Причината да напуснем е това, че ние не само не решаваме заедно, а още по-малко се вслушваме в гласа на хората. Реформаторският блок е марка, привличаща гласове, а коалирането ни със Здравко Димитров бе грешка", отчете Пепа Деведжиева. Местната коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно" просъществува 9 месеца, преди да се разпадне окончателно и безвъзвратно. Според хора от кухнята на РБ "предизвестеният разпад" се дължи на авторитарския стил на управление на губернатора Здравко Димитров и на отказа му да промени наименованието на групата в местния парламент - от него да отпадне неговото име и да присъства това на реформаторите. Здравко Димитров държал освен това всякакви нови назначения и проекторешения да минават задължително през него и той да ги договоря с кмета на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Това още повече вбесило реформаторите и те решили да "скъсат синджира".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика