Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Реформаторите в Пловдив се “разведоха” с коалицията на губернатора Здравко Димитров

Общинските съветници от Реформаторския блок в Пловдив напуснаха коалицията “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, която носи името на областния управител, и образуват своя собствена група в местния парламент. Това стана ясно от писмо, прочетено от председателя на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова в началото на сесията в четвъртък.

Новата група включва Савина Петкова, Пепа Деведжиева, Божидар Здравков и Айри Мурад, докато двамата старейшини на Здравко Димитров – Ангел Ангелов и Коста Хаджиев, ще бъдат вече независими, тъй като за сформиране на група в пловдивския парламент са нужни поне трима души. Очаква се още на следващата сесия бившият главен секретар на областната управа Ангел Ангелов да се прости с поста на зам.-председател на ОбС и на негово място да бъде издигната Пепа Деведжиева от ДСБ.

“Причината да напуснем е това, че ние не само не решаваме заедно, а още по-малко се вслушваме в гласа на хората. Реформаторският блок е марка, привличаща гласове, а коалирането ни със Здравко Димитров бе грешка”, отчете Пепа Деведжиева. Местната коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно” просъществува 9 месеца, преди да се разпадне окончателно и безвъзвратно. Според хора от кухнята на РБ “предизвестеният разпад” се дължи на авторитарския стил на управление на губернатора Здравко Димитров и на отказа му да промени наименованието на групата в местния парламент – от него да отпадне неговото име и да присъства това на реформаторите. Здравко Димитров държал освен това всякакви нови назначения и проекторешения да минават задължително през него и той да ги договоря с кмета на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Това още повече вбесило реформаторите и те решили да “скъсат синджира”.