Президентът Радев: Ако искаме децата ни да растат в страна на знанието и просветата, трябва да сме непримирими към невежеството

Премиерът Борисов пристигна в Рим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте подаръците за папа Франциск от премиера Борисов (СНИМКИ)

Бойко Борисов се срещна с китайския посланик Джай Хайджоу

Държавният глава Румен Радев и просветният министър Красимир Вълчев поведоха празничното шествие за 24 май в София (СНИМКИ)

Кирил и Методий създават глаголицата, Климент Охридски – кирилицата В семейството на Солунските братя се раждат общо седем момчета

Кметът Димитър Николов: Честит празник на буквите, бургазлии!

Библиотеката в Монтана получи за 24 май книги на Радичков

Как замалко да ни наложат “еУро” валута България извоюва кирилицата върху парите на Обединена Европа

Новият Civic Type R чупи рекорди Спортният модел на Honda се доказва по пистите като най-бързия сериен автомобил с предно предаване

Солистка на операта грабна наградата на Бургас

28 отбора участваха в турнира по стрийтбол в Павликени

Депутатът Весела Лечева в Раданово: Малките населени места са в периферията на националната политика

Просветният министър на 24 май: Образованието е това, благодарение на което ще пребъдем като общество

Тони Голдуин – внук на киномагнат Актьорът от „Скандал” е наследник на известния продуцент Самюъл Голдуин

Реформаторите в Пловдив се “разведоха” с коалицията на губернатора Здравко Димитров

Общинските съветници от Реформаторския блок в Пловдив напуснаха коалицията “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, която носи името на областния управител, и образуват своя собствена група в местния парламент. Това стана ясно от писмо, прочетено от председателя на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова в началото на сесията в четвъртък.

Новата група включва Савина Петкова, Пепа Деведжиева, Божидар Здравков и Айри Мурад, докато двамата старейшини на Здравко Димитров – Ангел Ангелов и Коста Хаджиев, ще бъдат вече независими, тъй като за сформиране на група в пловдивския парламент са нужни поне трима души. Очаква се още на следващата сесия бившият главен секретар на областната управа Ангел Ангелов да се прости с поста на зам.-председател на ОбС и на негово място да бъде издигната Пепа Деведжиева от ДСБ.

“Причината да напуснем е това, че ние не само не решаваме заедно, а още по-малко се вслушваме в гласа на хората. Реформаторският блок е марка, привличаща гласове, а коалирането ни със Здравко Димитров бе грешка”, отчете Пепа Деведжиева. Местната коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно” просъществува 9 месеца, преди да се разпадне окончателно и безвъзвратно. Според хора от кухнята на РБ “предизвестеният разпад” се дължи на авторитарския стил на управление на губернатора Здравко Димитров и на отказа му да промени наименованието на групата в местния парламент – от него да отпадне неговото име и да присъства това на реформаторите. Здравко Димитров държал освен това всякакви нови назначения и проекторешения да минават задължително през него и той да ги договоря с кмета на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Това още повече вбесило реформаторите и те решили да “скъсат синджира”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.