Шофьор загина при удар в дърво

Мъж на 32 г. от шуменското с. Тушовица загина на километър преди селото вечерта в четвъртък. Предполага се, че Хидает Осман е управлявал с несъобразен скорост "Форд"-а си, излязъл в ляво от пътното платно и се ударил в бор. Посякъл дървото, а возилото отскочило и попаднало в долчинка.

Сигнал за адската катастрофа бил подаден към 20:05 часа, но е възможно тя да е станала и по-рано, защото колата не се виждала от пътя. Ударът бил толкова силен, че двигателят влязъл в купето. Шофьорът починал на място. Наложило се пожарникари да режат колата, за да бъде изваден.

Хидает се върнал преди два дни от бране на ягоди в Швеция. Дядо му се разболял и според местни хора може и това да е била причината мъжът да пристигне в селото. Във фаталния ден бил в съседно село и на връщане към Тушовица станал инцидентът. Местни хора гадаят дали не се е надпреварвал с някого по пътя.

Това е четвърта жертва на катастрофа в Шуменско за седмица. На 8 юли опел удари велосипедист на 54 г. от с.Ивански. Мъжът бил без светлоотразители, фар и жилетка. Починал след дни в шуменската болница. На 11 юли мъж на 30 г. и приятелката му на 19 г. загинаха на място при катастрофа в Плиска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини