Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Местните такси и услуги в Пазарджик скачат от 20 до 50%

Почти всички местни такси и услуги в Община Пазарджик ще скочат от 20 до 50%, ако на сесията на Общинския съвет в края на юли старейшините подкрепят с гласовете си предложенията на каращия трети мандат кмет Тодор Попов.

Мотивировката му е свързана с факта, че сега действащата наредба не отразява в достатъчна степен промените в законите и другите нормативни актове, а освен това пълните разходи по предоставянето на определени услуги надвишават приходите в общинската хазна от тях.

Такъв е случаят с общинско предприятие “Паркинги и гаражи” с персонал от 59 души, който не успява да събере дори нужните 30 573 лв., за да бъде осигурена средна работна заплата от 585,70 лв. на човек. Затова кметът Тодор Попов предлага таксата за паркиране в Пазарджик да скочи с 25% – от 1.20 лв. за час на 1.50 лв. На паркингите с броячи пък ще се отчитат по 5 стотинки на всеки 2 минути след първия час от таксуването на МПС-ата. С 20% – от 80 на 100 лв., ще скочи месечният абонамент за паркиране в централната градска част.

Скокът на таксите за преместваеми съоръжения за търговия, поставени върху общински терени, при които дейността се извършва на открито, е близо 50% – за пешеходна зона “Център” от 15.30 лв. на 21.40 лв., за първа зона “Широк център” – от 11.60 лв. на 16.20 лв, и за втора зона “Крайни квартали” – от 8.60 лв. на 12.00 лв.