Полковник Симеонов: Няма как турските служби да са проспали готвения преврат

"Продължава успешната битка на Ердоган за запазване на властта в Турция", коментира Полковник Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса и резидент на българското разузнаване в Турция пред БНТ.
Близо 3000 военни са арестувани, което говори, че все още не е приключило нищо, допълни той.

"Първото е ако Ердоган спечели тази битка, ще се очаква той да реши всички проблеми, които висяха във вътрешен план. Става дума и за промяната в Конституцията, и за разправата с последователите на Гювен, проповедника от Пенсилвания, укрепване на партията. Предвид трябва да се вземе и фактът, че на страна на Ердоган стои и част от армията", каза още Симеонов.

На въпрос дали турските служби биха проспали действие като преврат, Симеонов отговори, "В такова голямо мероприятие като държавен преврат и в такава голяма държава като Турция, която води военни действия на своя територия срещу кюрдите няма как такова нещо да остане незабелязано. По мое мнение трябва да е забелязано. Или става дума за конспиративната теория, че е контролирано от управляващия, или има група, която го е запазила в тайна. Това нещо не може да бъде скрито."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини