Щети за 1,2 милиона лева в Карловско причиниха градушката и пороят

На 1,2 млн.лв. възлизат щетите, причинени от градушката и пороят в петък вечер в пловдивските села Розино, Слатина, Христо Даново и град Клисура, изчислиха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и екипът му.

Те се запознаха на място с пораженията от природната стихия, които са най-големи в Розино, където близо 100 къщи, предимно от ромската махала, бяха частично или напълно наводнени.

Около 5 км общо е нарушената настилка по улиците на Розино, като най-сериозно пострадали са "Стражата" и "Пролет". Там няма и помен от асфалт и е невъзможно да се мине, тъй като водата е изкопала огромни дупки с дължина от метър-два и почти същата дълбочина. В селото с най-голямо население в България има и паднали електрически стълбове, а магазините и кафенетата не работят, защото също са наводнени.

Община Карлово ще подготви в понеделник документацията, с която ще се кандидатства за финансова помощ за справяне с последиците от бедствието пред Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

Най-засегнатите от наводненията семейства пък ще получат еднократна помощ от 325 лв. от Министерството на труда и социалната политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини