Мълния опустоши дома на семейство с болно дете

Мълния изпепели покрива на къща в пазарджишкото село Карабунар в края на миналата седмица и остави на улицата семейство с дете, болно от церебрална парализа.

Когато мълнията се стоварва върху покрива на сем. Джалеви, майката и болното дете са в болница, а бащата е на работа. Единственият свидетел на бедствието е техният съсед, разказва БТВ.

Едноетажната къща била пригодена според потребностите на болното от церебрална парализа 13-годишно дете, което в момента е в болница. Родителите се притесняват, че ще бъде изключително трудно дъщеря им да посреща най-елементарните си хигиенни нужди, тъй като другата постройка е със стълби, външна баня и тоалетна.

„Защото тя е постоянно на ръце. Трябва да се изнася по стълбите, да се вкарва горе, да се качва - как трябва да я изкъпя?! Няма такъв начин.", категорична е Андриана Джалева.

Семейство Джалеви не разполагат с финансови средства и сумата от 3 хиляди лева за първоначално възстановяване на покрива е непосилна за тях.

„Сега ще опитаме по всички начини, които са възможни, да може им се помогне наистина за това голямо нещастие, което се е случило на семейството", каза кметът Иван Каменарски.

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да се обърне към кметството в село Карабунар на телефон 03561/7301.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини