Горя къща с работилница за разфасоване на автомобили в Търновско

Крум Зарков: „Визия за България” надхвърля мандатността, предлага нова политика Ключовият ни проблем е, че много хора живеят с малко пари, а малко хора с много

Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък (СНИМКИ)

Водолази извадиха тялото на удавен в Янтра рибар

Полицаи изведоха протестиращите в Шарково От днес е обявена карантинна зона в Ямболско заради огнищата на чума

Вулканът Килауеа продължава да изригва

Иранският президент Рохани предупреди Тръмп „да не дърпа лъва за опашката“

Спипаха яхта с два тона кокаин за 400 млн. евро (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кралят на чудовищата се връща Новият филм за “Годзила” набира скорост

НВУ обяви 60 свободни места за студенти

Котки плуват в езерото Ван Турският град се слави с майсторите на бижута

Блясъкът по устните отново е на мода Подчертайте очите с опушена очна линия

Вицепрезидентът в Македония: България ще продължи да работи за общите проекти и хората от двете страни на границата Не само да цитираме, трябва да разбираме думите на славните ни герои, отбеляза Илияна Йотова на честването в македонското село Смилево на 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

Най-малко 10 души загинаха при нападение в ирански Кюрдистан

Млада лекарка падна от 7-ия етаж в „Люлин“ Доктор Иванова е жива, но в критично състояние - нуждае се от спешно кръводаряване

ВМС участват в още две международни учения след успешното приключване на „Бриз 2016“

След като приключи успешно националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“, което получи висока оценка от български и чуждестранни наблюдатели, българските Военноморски сили (ВМС) участват в още две международни учения, съобщиха от МО.

От 18 до 21 юли 2016 г. корвета „Бодри” от състава на дивизион патрулни кораби на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва в противоподводното учение на Военноморските сили на Румъния с международно участие „Морски щит“ („Sea Shield 2016“).

Учението „Морски щит“ се провежда във военноморска база Констанца, пристанище Констанца и западната част на Черно море. Ще бъдат отработени действия по търсене и спасяване, борба с подводница, борба с въздушен противник, контрол на корабоплаването и проверка на кораб, тактическо маневриране. Основна цел на учението е подобряване на оперативната и тактическа съвместимост.

В учението „Морски щит“, освен корвета „Бодри”, участват още: две фрегати от състава на Първа постоянна група кораби на НАТО (SNMG 1) – фрегата „CHARLOTTETOWN” от ВМС на Канада и фрегата „GEN. T. KOSCIUSZKO” от ВМС на Полша; Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО с четири кораба – турският спомагателен кораб „C. G. HASAN PASA”, турският минен ловец „EDINCIK”, испанският минен ловец „TURIA” и румънският миночистач „ALEXANDRU AXENTE”, подводницата „ANAFARTALAR” от ВМС на Турция, самолет от патрулната авиация „P3-C Orion” и двама щабни офицери от ВМС на САЩ. В щаба на учението участва и офицер от българските ВМС.

От 18 до 31 юли страната ни се включва с двама офицери и в учението „Морски бриз“ („Sea Breeze 2016“), което се провежда в Черно море в акваторията на Украйна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.