Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

ВМС участват в още две международни учения след успешното приключване на „Бриз 2016“

След като приключи успешно националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“, което получи висока оценка от български и чуждестранни наблюдатели, българските Военноморски сили (ВМС) участват в още две международни учения, съобщиха от МО.

От 18 до 21 юли 2016 г. корвета „Бодри” от състава на дивизион патрулни кораби на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва в противоподводното учение на Военноморските сили на Румъния с международно участие „Морски щит“ („Sea Shield 2016“).

Учението „Морски щит“ се провежда във военноморска база Констанца, пристанище Констанца и западната част на Черно море. Ще бъдат отработени действия по търсене и спасяване, борба с подводница, борба с въздушен противник, контрол на корабоплаването и проверка на кораб, тактическо маневриране. Основна цел на учението е подобряване на оперативната и тактическа съвместимост.

В учението „Морски щит“, освен корвета „Бодри”, участват още: две фрегати от състава на Първа постоянна група кораби на НАТО (SNMG 1) – фрегата „CHARLOTTETOWN” от ВМС на Канада и фрегата „GEN. T. KOSCIUSZKO” от ВМС на Полша; Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО с четири кораба – турският спомагателен кораб „C. G. HASAN PASA”, турският минен ловец „EDINCIK”, испанският минен ловец „TURIA” и румънският миночистач „ALEXANDRU AXENTE”, подводницата „ANAFARTALAR” от ВМС на Турция, самолет от патрулната авиация „P3-C Orion” и двама щабни офицери от ВМС на САЩ. В щаба на учението участва и офицер от българските ВМС.

От 18 до 31 юли страната ни се включва с двама офицери и в учението „Морски бриз“ („Sea Breeze 2016“), което се провежда в Черно море в акваторията на Украйна.