Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

ВМС участват в още две международни учения след успешното приключване на „Бриз 2016“

След като приключи успешно националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“, което получи висока оценка от български и чуждестранни наблюдатели, българските Военноморски сили (ВМС) участват в още две международни учения, съобщиха от МО.

От 18 до 21 юли 2016 г. корвета „Бодри” от състава на дивизион патрулни кораби на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва в противоподводното учение на Военноморските сили на Румъния с международно участие „Морски щит“ („Sea Shield 2016“).

Учението „Морски щит“ се провежда във военноморска база Констанца, пристанище Констанца и западната част на Черно море. Ще бъдат отработени действия по търсене и спасяване, борба с подводница, борба с въздушен противник, контрол на корабоплаването и проверка на кораб, тактическо маневриране. Основна цел на учението е подобряване на оперативната и тактическа съвместимост.

В учението „Морски щит“, освен корвета „Бодри”, участват още: две фрегати от състава на Първа постоянна група кораби на НАТО (SNMG 1) – фрегата „CHARLOTTETOWN” от ВМС на Канада и фрегата „GEN. T. KOSCIUSZKO” от ВМС на Полша; Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО с четири кораба – турският спомагателен кораб „C. G. HASAN PASA”, турският минен ловец „EDINCIK”, испанският минен ловец „TURIA” и румънският миночистач „ALEXANDRU AXENTE”, подводницата „ANAFARTALAR” от ВМС на Турция, самолет от патрулната авиация „P3-C Orion” и двама щабни офицери от ВМС на САЩ. В щаба на учението участва и офицер от българските ВМС.

От 18 до 31 юли страната ни се включва с двама офицери и в учението „Морски бриз“ („Sea Breeze 2016“), което се провежда в Черно море в акваторията на Украйна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.