Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Нови 150 възпитаници на стопанската академия в Свищов се присъединиха към Алумни асоциацията

Нови 150 възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов се присъединиха към Алумни асоциацията на висшето училище. Проведените в рамките на месец другарски срещи на различни випуски и специалности дадоха възможност на бившите възпитаници да се срещнат отново в любимата Алма матер.

По традиция, те бяха посрещнати в аулата от представители на ръководството, а със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността им беше осигурена възможност да се облекат с академични тоги и шапки.

По-голямата част от бившите възпитаници на Свищовската академия си организират другарските срещи на всеки 5 години, но има и такива, които се срещат всяка година. За да отпразнуват заедно 45 години от дипломирането си, в Академията се събраха близо 70 души, завършили специалностите „Счетоводна отчетност”, „Финанси”, „Застраховане” и НОУБ, които създадоха нов алумни клуб „Випуск 1971”.

Техни колеги от следващия випуск пък, които се срещат всяка година на различни места, при тазгодишната си среща в Свищов се присъединиха към учредения преди време клуб „Випуск 1972”. Освен, че си припомниха „доброто старо време” в родната Алма матер, те отпътуваха заедно от Свищов на тридневна екскурзия до делтата на р. Дунав.

Нови два алумни клуба учредиха по време на другарските си срещи и дипломиралите се преди 20 години в специалностите „Финанси” и „Маркетинг и планиране”. В аулата на Академията те дискутираха проблеми на висшето образование в България, коментираха как стои в момента Стопанска академия на образователния пазар и как да става все по-атрактивна и привлекателна за младите хора. Една от присъстващите възпитанички сподели, че в същия ден, когато чества 20 години от дипломирането си, е записала дъщеря си за студент в Свищовското висше училище.

По време на срещите бившите възпитаници показаха, че се вълнуват от настоящето и бъдещето на Стопанска академия, а с добрата си кариерна реализация продължават да изграждат и поддържат нейния имидж. Голяма част от тях заявиха желание да участват в различни прояви от академичния живот, ангажираха се да бъдат лектори пред настоящи студенти или техни ментори по време на практики.

Емоциите от това, че са със своите колеги и любими преподаватели от студентските си години в неповторимата атмосфера на родната Алма матер, възпитаниците на Стопанска академия от различните випуски запечатаха в множество снимки – при ритуалното хвърляне на шапки, на бюрото на Димитър Ценов в академичния музей, при поднасянето на цветя пред паметника на Дарителя, пред емблематичната за Свищов сграда на ректората с красиво художествено осветление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.