Рецидивист плаши в Павликени със смърт и вземане на души, бил Сатаната

Рецидивист от дни наред вилнее в Павликени и всява страх и ужас сред местните жители. Хората в градчето са настръхнали и напрежението ескалира заради набези и заплахи от бабаита, който е рекордьор с 12 криминалистични регистрации,осъждан е 9 пъти и е лежал в затвора за хулиганство.

Драмата в Павликени започнала след като 39-годишният Златко Германов се сродил с лидера на "Евророма" и бивш депутат Цветелин Кънчев. Това става ясно от жалба на препотили до Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Германов спазарил невръстната си дъщеря за сина на Кънчев и направили незапомнен годеж в местното елитно заведение "Бора".

Според потърпевшите от заплахите на Германов,той е получил доста пари от сродяването,защото след годежа започнал да се вихри и да сипе заплахи:" Знаете ли кой съм аз и колко пари имам?" и " Ще ви взема душите,защото аз съм Сатаната","Земеделски боклук,ще ми плащаш,че нали знаеш какво ще направя ". На един от набелязаните за жертва Германов се заканил да му извади окото и да го умъртви.

"Имаме семейства и невръстни деца. Страхуваме се не само за собствения си живот. Заради това вече се движим "въоръжени" с бухалки и чукове в колите си", споделят изтръпнали от страх павликенчани.

Сред пострадалите е 20-годишна сервитьорка.Екшънът се разиграл в края на юни. Младата жена отивала на работа и като наближила кафенето видяла, че има хора в едното сепаре. Сред тях бил и Златко Германов.Той се приближил до момичето и захванал да я дърпа с думите : " Ти знаеш ли аз кой съм ? Знаеш ли колко пари имам ? Накарал я насила да седне на една от масите навън. Без причина мъжът ударил кроше в лицето на момичето и то паднало със стола на земята.После тя успяла да се добере до вратата и да се заключи в заведението отвътре.Извикала шефа си, който също отнесъл гнева на Златко със заплаха, че ще му бъде избодено окото. Шефът е земеделски производител и Германов му заръчал да каже на другите от Павликени да му съберат 100 000 евро.

Саморазправата е записана на охранителните камери,а девойката си е подала жалба.В полицията и прокуратурата са се ожалили още трима потърпевши.

"След като подадох жалба,той започна да ме плаши по телефона. Говори за земеделците,че сме боклуци и иска пари от нас ,но не е ясно защо. Той стана много дързък след годежа на дъщеря си. Много е агресивен и заради това искаме намеса от по-висши инстанции", категоричен е Трифон Маринов.

Радослав Христов е в групата на подалите жалба ,но също се страхува.Въпреки това е инициатор за даване на гласност на това,което се случва в Павликени .

"Полицаи ходили у Златко да го търсят,а той им казал,че ако веднъж го притеснят, ще мине с колата през тях", твърди Христов.

Други две жертви Германов нарочил на улицата. За негов доверен човек се слави пък мъж с прозвището Гунди. Така Евгени Петков заковала спирачки кола, а непознатите мъже вътре го принуждават да влезе в нея, за да издирят някакъв човек. Без причина младежът бил набит в автомобила ,заплашен и после изхвърлен.Той също си е подал жалби до местните институции

Колата на 33-годишния Петър Радев пък била засечена от автомобила на Златко и последвала драма.

"Засякоха ме на една пресечка,знам ги само по физиономии и не съм имал отношения с тях. Спрях да видя какво става и ме набиха, взеха ми 320 лева, личната карта и телефона. След саморазправата бях целия облят в кръв.На другия ден мъж се обажда на брат ми и казва,че е Златко Патрона и да отиде на една бензиностанция да прибере моята лична карта", разказва Петър Радев.

По време на уличния екшън очевидци подали сигнал на тел.112 и на мястото отишла патрулка. Закарил в районното всички от мелето. Докато Радев пишел обяснения, чул как Златко заплашва наред пред униформените.

"Преди дни 6 гуми на двете ми коли в двора на къщата ми са били нарязани през нощта .Отидох в полицията ,не мога да докажа кой е злосторникът,но нямам и пререкания с никого освен със Златко. Искам само спокойствие", категоричен е Радев,който вече се движи с чук в багажника на колата.

"Няма чадър над никого, още повече над Златко Германов.Навремето го вкарахме в затвора.Сега има образувани 4 преписки по жалби на потърпевши през последните два месеца и работим усилено ", обясни районният прокурор на Павликени Атанас Филипов.

На Златко е връчена призовка в близките дни трябва да се яви за разпит в полицията.

Със случая е бил запознат и директорът на ОД на МВР във Велико Търново главен комисар Димитър Машов, който незабавно разпоредил нова проверка по жалбата на четирима от пострадалите от набезите на Германов. Ще се проверяват включително и действията на МВР служителите в Павликени.

Страшилището на Павликени е с дълго криминално и съдебно досие. През 2010 г. той се сдоби с ефективна присъда от година и половина от Районния съд в Павликени. Съден е за шофиране без книжка. Нарушението е извършено в едногодишния срок на административното наказание за същото и за това присъдата е ефективна и на максимума, позволен от закона.Тя е в срока на комулация на друго нарушение на Златко. През ноември 2009г. злодеят е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, защото си позволил пиян да изгаси цигарата си в устата на барманка в заведение в центъра на града, когато момичето го попитало дали може да си позволи да плати бутилката с уиски, която поръчва.

Златко Германов е бил клиент на пробационните служби по присъда за хулиганство. Със споразумение завършило пък дело за заплаха срещу полицаи. Докато униформените се опитвали да усмирят стария си познайник, се наложило да изслушат как Златко се кани да ги застреля, докато спят, да замрази телата им, да отвори черепите им.След излизането си от затвора агресивният мъж е бил в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини