Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

7000 лева за призьорите от най-стария плувен маратон „Галата – Варна”

Това лято негов патрон е спортният министър Красен Кралев

Победителите в 76-ото издание на плувния маратон „Галата – Варна” ще си разпределят награден фонд от 7000 лв. Най-старото плувно състезание в България ще се проведе на 7 август 2016 г., като стартът по традиция ще бъде даден на нос Галата в 10 ч.

Спортният форум се организира от ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море”, а това лято негов патрон е министърът на спорта Красен Кралев. Главен съдия е Велислав Цеков.

Победителите при дамите и силния пол ще бъдат възнаградени с премии от по 1000 лв. Подгласниците им, които се класират на второ и трето място, ще получат награди съответно по 700 лв. и по 500 лв. За завършилите на четвърта, пета и шеста позиция са предвидени бонуси както следва – по 400, 300 и 200 лв. Най-добре представилия се варненец в маратона организаторите ще премират с 200 лв., бонусите за най-добър плувец с увреждания и плувец с най-много участия са в същия размер.

В маратона имат право да участват варненци и гости на града, родени преди 2004 г. и по-големи. За преплували разстоянието от нос Галата до Буна № 2, което е 4500 м по права линия, се считат всички, които са пристигнали на финала до 90 мин. след първия пристигнал. Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил.

Маратонът „Галата – Варна” е най-старото плувно състезание от този род у нас. Той се провежда всяка година от 1939-а насам, като старт няма единствено през 1944 г. Родоначалници на плувния маратон са инж. Георги Бърнев, инж. Васил Кърджиев и адв. Демирджиев, които първи преплуват разстоянието от Галата до Варна (около 4000 м) на 14 август 1914 г.

Очаква се тази година на старта да застанат повече от 270 плувци. Рекордът по участие засега се държи от 2014 г., когато от нос Галата стартираха 280 ентусиасти.Вече има заявено и международно участие-засега от плувци от Македония.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.