Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

Ветровито и облачно ще е времето днес

Тръмп объркал изказването си след срещата с Путин

Животновъди излизат на протест пред Министерски съвет

САЩ и Великобритания с опасения от активизиране на руските тайни служби след края на Мондиал 2018

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

7000 лева за призьорите от най-стария плувен маратон „Галата – Варна”

Това лято негов патрон е спортният министър Красен Кралев

Победителите в 76-ото издание на плувния маратон „Галата – Варна” ще си разпределят награден фонд от 7000 лв. Най-старото плувно състезание в България ще се проведе на 7 август 2016 г., като стартът по традиция ще бъде даден на нос Галата в 10 ч.

Спортният форум се организира от ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море”, а това лято негов патрон е министърът на спорта Красен Кралев. Главен съдия е Велислав Цеков.

Победителите при дамите и силния пол ще бъдат възнаградени с премии от по 1000 лв. Подгласниците им, които се класират на второ и трето място, ще получат награди съответно по 700 лв. и по 500 лв. За завършилите на четвърта, пета и шеста позиция са предвидени бонуси както следва – по 400, 300 и 200 лв. Най-добре представилия се варненец в маратона организаторите ще премират с 200 лв., бонусите за най-добър плувец с увреждания и плувец с най-много участия са в същия размер.

В маратона имат право да участват варненци и гости на града, родени преди 2004 г. и по-големи. За преплували разстоянието от нос Галата до Буна № 2, което е 4500 м по права линия, се считат всички, които са пристигнали на финала до 90 мин. след първия пристигнал. Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил.

Маратонът „Галата – Варна” е най-старото плувно състезание от този род у нас. Той се провежда всяка година от 1939-а насам, като старт няма единствено през 1944 г. Родоначалници на плувния маратон са инж. Георги Бърнев, инж. Васил Кърджиев и адв. Демирджиев, които първи преплуват разстоянието от Галата до Варна (около 4000 м) на 14 август 1914 г.

Очаква се тази година на старта да застанат повече от 270 плувци. Рекордът по участие засега се държи от 2014 г., когато от нос Галата стартираха 280 ентусиасти.Вече има заявено и международно участие-засега от плувци от Македония.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.