Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Кучешки приют плаща над 3 000 лв. за ухапан шуменец

Шуменец, ухапан от бездомно куче, осъди общината да му заплати обезщетение, но след заведен обратен иск кучешкият приют в града дължи парите на кметството. По-точно сдружение „Надежда за животните“, с което общината има договор за съвместна дейност. Районният съд в Шумен е присъдил 3 000 лв. обезщетение за преживени болки, стрес и оставен белег на Росен Р./45 г./. Към това се добавят 35 лв. за медицинско.

Шуменецът станал жертва на зъбите на агресивното куче на 7 юни м.г. сутринта на връщане от кварталния магазин към блока. Черно рошаво псе го захапало по левия крак, докато го подминавал. На две места отхапало плът. Мъжът бил ужасен, съпругата и децата му се изплашили от шурналата кръв. Вземал успокоителни, куцал, останал му и грозен белег. След инцидента същото куче ухапало и дете.

В частно дело шуменецът осъдил общината, като стопанин на безпризорните кучета. Затова сега общината му дължи 1030 лв. направени деловодни разноски. От кметството обаче претендирали, че от 30 март м.г. имат договор със Сдружение за съвместна дейност по изпълнение на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета в общината. Едно от предвидените в договора задължения е да се грижи за отстраняване на агресивни безстопанствени кучета и да кастрира и връща по места само неагресивни и здрави.

Според решението на съда, организацията е трябвало да реагира своевременно по повод подаден сигнал и жалба от граждани, но и да предприема превантивни мерки срещу зли безстопанствени кучета. По делото е представен заверен препис от дневник с входящи обаждания и е установено, че преди случката с мъжа от същата улица е подаден сигнал за кучета. Съдът счита, че е следвало да се заловят абсолютно всички възможни кучета в района.

Решението може да се обжалва пред окръжен съд. Досега само общината плащаше хиляди левове обезщетения на граждани, пострадали от безпризорни лаещи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.