На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Зам.-кметът Дончо Барбалов: Новите стикери при плащането на данък за МПС са с уникален номер и баркод

“Системата за технически прегледи разчита стикерите от Столична община, така че се засилва контролът на технически прегледи в цялата страна”. Това каза зам.-кметът по направление “Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов, цитиран от „Фокус”.

Зам.-кметът представи двата вида холограмни стикери за моторни превозни средства, като от Столична община използваха до преди около една година единия от тях. “Сега ползваме други, които се използват в цялата страна”, показа стикерите, които човек получава, когато си плати данъка, и припомни, че от няколко дни системата за технически преглед работи за цялата страна.

“Това изисква да имаме предвид някои промени. Досега бяха обхванати около 820 моторни превозни средства, които са в София, отскоро са вече 4 млн. от цялата страна”, обясни той.

Барбалов обясни, че от известно време ползват стикери, които са с уникален номер и баркод. “Системата за технически прегледи ги разчита, така че се засилва контролът на технически прегледи в цялата страна и системата автоматично знае дали този баркод е валиден или не и съответно дали моторното превозно средство може да мине или не на технически преглед.

Ако данъкът е платен, няма нужда от какъвто и да било стикер, системата знае и потвърждава, че той е платен”, поясни той. “Ако човек си е платил и в системата е отразено плащането, няма нужда от какъвто и да е документ. А ако плащането за дадените моторни превозни средства се завърши по банков път, в системата се отразява след 2 работни дни”, посочи Дончо Барбалов.

“Вчера имах среща с Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” с “Информационно обслужване” сме в контакт – надявам се, че системата ще работи безотказно в цялата страна, както доскоро работеше за София”, добави Барбалов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.