Нов зам.-кмет поема транспорта в София (обзор)

Един от най-тежките ресори се дава на 27-годишния Евгени Крусев

Един от най-сложните ресори в Столичната община вече ще се управлява от нов заместник-кмет. 27-годишният Евгени Крусев поема транспорта в София. Той застава на мястото на Любомир Христов, който през април подаде оставка по настояване на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. Тогава зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов временно пое ресор транспорт.

“Още в началото обявих, че ще търся млад човек, който да има подходящото образование, квалификация и в същото време да бъде много работлив. Мисля, че това е профилът”, каза вчера Фандъкова при представянето на новия си заместник.

Вече около 5 години Крусев се занимава активно с транспорт и е управлявал различни проекти за градския транспорт в Столичната община. Той е завършил “Транспортно планиране и инженерство” в Единбургския университет, а преди това се дипломира от Университета за национално и световно стопанство със специалност “Обществени комуникации”. Средното си образование завършва в Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Първата работа на Крусев ще контролира ремонтите в града. “Кметът вече ми възложи плана и контрола на текущите ремонти, които се извършват в града. Това е задачата с много висок приоритет”, каза той. Фандъкова разчита на него да развие и велосипедната мрежа. “Вярвам, че като активен велосипедист ще работи в тази посока”, каза още столичният кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини