Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Борисов: При ситуации като тази в Мюнхен у нас ще искат оставки, а в Европа подкрепят ръководителите си

“При ситуация, подобна на тази в мюнхенския търговски център от вчера, всички у нас ще питат премиера кога ще поиска оставката на един или друг министър, докато в европейските страни хората подкрепят ръководителите си.” Този коментар направи самият Бойко Борисов по време на посещение в Резово.

„Убитите са убити, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави ще расте”, заяви премиерът и допълни, че Европа е показала, че е безсилна пред тероризма.

„В рамките на няколко дни се променят отношенията между държави и хора. Много лична стана политиката в света. Трябва да ви призная, че само като им видя лицата на хората, които говорят по вашите медии, имам предвид лидерите на чужди държави, понеже много добре ги познавам и многократно съм говорил с тях във формална и неформална обстановка – какво напрежение, какъв яд, каква решителност и безкомпромисност дори виждам”, разсъждава на глас Борисов, докато показваше на репортерите къде свършва България и къде започва Турция.

По думите му добрите отношения с южната ни съседка са ключови за справяне с миграционния натиск и затова политическите изказвания трябва да са премерени: „Много е лесно да се говори, но те слушат определени хора. Човек като мен или министъра (Николай Ненчев – б.р.) като каже нещо, то директно отива в Анкара”.

На надуваема лодка, той инспектира границата, като похвали работата на полиция и военни и подчерта, че стражевите ни кораби са в „топ тройката на Европа”. От думите му стана ясно, че са били пресечени опити мигранти да влизат на българска територия по море с яхти.

„Упрекът ми винаги е бил изцяло към политиците, защото тази политика, която се води в последните години по света, няма да доведе до нищо добро (…) Само с ракети, с кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир”, категоричен беше министър-председателят.

Според него Европа трябва да укрепва външните си граници, а не да издига вътрешни.