Пострадалата българка в Мюнхен била на гости на сестра си, пристигнала същия ден

Сред пострадалите от суматохата в търговския център "Олимпия" в Мюнхен е и българска гражданка. 50-годишната жена е със счупена ръка. Настанена е в болница, без опасност за живот. Това каза пред БНТ Антоанета Байчева - ген. консул на България в Мюнхен.

 "Отишли са в този търговски център нещо да си купят. И са влезли вътре точно в момента, когато хората паникьосани са тръгнали да бягат. В момента, когато е започнала стрелбата и хората са бягали, тя е съборена и си е паднала на ръката."

" На нас ни беше направено изключение. Много, много се примолихме на болницата. Специално за посещението ни помолиха много, ако е възможно, да го направим утре, защото те всички са в спешното отделение и не е типично да има посещения. Аз ще се опитам. Пътувам в момента натам", казва още Байчева

Засега няма информация за други пострадали или загинали български граждани. Въпреки че обстановката в Мюнхен се е нормализира от генералното ни консулство съветват сънародниците ни в града да бъдат предпазливи, да избягват публични места и да следват указанията на властите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини