На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

Димитър Манолов: Нима в България 70% от българите да не са бедни?

„Социалните неравенства нямат непременно етнически произход“, заяви пред БНР президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

„Социалните неравенства нямат непременно етнически произход. Социалните неравенства имат съвсем различен произход и хората се делят на съвсем различни групи по отношение на неравенството. Нима в България 70% от българите да не са бедни – попита Манолов-  Същото нещо е и при другите държави, само че е много удобно да вземеш една групичка, да се фокусираш около нея и на другите не обръщаш внимание. В Белгия нещата са абсолютно същите. По улиците в Брюксел ще видите повече бездомници, спящи по тротоарите, отколкото в София. Не си мислете, че там текат мед и масло по улиците.“

Манолов коментира и темата за извънредното положение в Турция:

„Сравнението между извънредното положение в Турция и тези във Франция и Белгия е изключително нелепо. Нима в Белгия или във Франция уволниха 20 000 учители, закриха университети, махнаха 1500 ректори, изпозастреляха стотици хора, разгониха политическите си противници?“

Димитър Манолов съобщи, още че БДЖ има достатъчно ресурс сама да се справи със задълженията си и оздравяването му не може да е оправдание за концесията на летище София:

БДЖ има достатъчно вътрешни резерви да се справи без никакъв външен паричен ресурс, стига, разбира се, на този въпрос да бъде погледнато държавнически. В България, когато автомобили, превозващи товари, преминават транзитно, плащат между 50 и 100 пъти по-ниски винетни такси, отколкото оттатък България. Когато преминат „Калотина“ и тръгнат към ЕС. Ако това нещо не беше така, беше твърде възможно транзитно преминаващите товари да бъдат качени на релси, да преминат през България, също със съответната такса, тъй като тази услуга е далеч по-скъпа от това, което онези плащат, нали се сещате кой плаща истинската цена – ние с вас, през нашите винетки. Явно някой много го иска това летище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.