Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Вдигат цените на погребенията в Пловдив

Цените на погребенията в Пловдив ще скочат, ако на сесията в четвъртък общинските съветници подкрепят предложението на шефа на ОП „Траурни дейности“ Коста Попов за корекция на стойността на съществуващите услуги и въвеждане на нови „с цел подобряване на обслужването, увеличаване на приходите и повишаване на конкурентоспособността му спрямо погребалните агенции“.

Цените не са пипани от 2010 г., а стойността на инструментите, материалите, помощните средства и разходите на труд са нараснали значително – само увеличението на МРЗ (минималната работна заплата) е със 75 %, мотивира се директорът Коста Попов.

Предлаганото увеличение е най-голямо за услугите „Изкопаване и заравняване на гроб за погребение в ново или старо място“ – 108 и 120 лв. с ДДС вместо 84 и 96 лв. за механизирано или ръчно изкопаване. Двойно – от 12 на 24 лв., скача цената за организиране на погребение и/или кремация. Доставка на ковчег, превоз на покойник и траурно шествие с катафалка ще струват съответно 12, 18 и 24 лв. в зависимост от зоната – първа (до 8 км), втора (до 15 км) и трета (до 24 км). Превозът с катафалка от или до друго населено място се таксува по 0,84 лв./км.

ОП „Траурни дейности“- Пловдив предлага куп нови услуги: обличане на покойник срещу 30 лв., сваляне на покойник от първия етаж за 5 лв. и по 3 лв. за всеки следващ етаж, носене и товарене на покойник – 5 лв., полагане и аранжиране на ковчег – 9.60 лв., почистване на гроб от трева с косачка – 6 лв., разбиване и премахване на бетон от гроб – 24 лв., определяне на строителна линия за нов гроб, издаване на разрешително за благоустрояване – 18 лв., предоставяне правото на ползване върху гробно място за домашен любимец за 5 години – 30 лв., загробване на домашен любимец – 39 лв. и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.