Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Мая Манолова предлага безплатна подмяна на електроуредите за най-бедните

Омбудсманът Мая Манолова предлага мерки за подпомагане на енергийно бедните българи, една от които е безплатна подмяна на електоуредите.

Идеята е тези, които имат нужда, да могат да заменят стари електроуреди с такива с по-висока енергийна ефективност и да получават безплатни измервателни уреди, информира БТВ.

Манолова припомни, че от 1 април има либерализация на пазара на електроенергия, а все още няма мерки за защита на хората с ниски доходи. Няма и дефиниция за „енергийно беден”.

Тя предлага още по време на отоплителния сезон електричеството на най-уязвимите потребителни да не се спира, ако не е заплатено в определения срок, а да се даде достатъчно дълъг период, за да погасят дълга си.

Манолова настоява да бъдат разработени специални енергийни калкулатори, през които да се разбира какви сметки биха плащали потребителите с различни доставчици. Целта е клиентите да се ориентират по-лесно.

Последната идея е при санирането на сгради с държавни средства приоритетно да се обновяват такива, в които живеят повече енергийно бедни хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.