Пиян нападна полицаи с моторен трион, защото искали да спре музиката

45-годишният Николай В. от Велинград е задържан за 24 часа в ареста, след като във вторник около 4.30 часа сутринта нападнал с моторен трион двама полицаи, пристигнали в дома в квартал "Чепино" по сигнал на тел. 112 за силна музика през нощта.

"Заедно с Николай В. са задържани 22-годишният му син Петър В. и 18-годишният Иван Д. от село Дорково, които също нападнали двамата полицаи от автопатрула", съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Служителите на реда си навлекли гнева на добре почерпената с алкохол компания с разпореждането си да спрат незабавно музиката и преустановят купона, защото нарушават спокойствието и съня на съседите си.

Тогава 45-годишният домакин грабнал моторен трион, запалил го и тръгнал с него срещу униформените. Единият от полицаите обаче извадил служебното си оръжие и произвел предупредителен изстрел във въздуха, за да сплаши нападателя, който секунди по-късно бил тръшнат на земята със закопчани белезници зад гърба си.

На помощ на задържания се притекли 22-годишният му син и неговият приятел, които също нападнали служителите на реда, но те повикали подкрепление от полицейското управление в курортния град, в чийто арест след минути се озовали тримата пияни бабаити.

Спрямо тях са образувани бързи производства за хулиганство и за умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят служебните си задължения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право