Ще консултират бъдещи родители в Търговище

Консултации за бъдещи и настоящи родители и семейна подкрепа ще дава нов център в Търговище, който ще бъде разкрит по проект „С грижа за теб”. Целта е да се изгради капацитет за отговорно родителство. Центърът ще предоставя услуги и за индивидуална и групова работа с деца и техните семейства, ще подпомага подготовката на малчуганите за училище.

Дейностите ще се извършват в Комплекса на бул.”Ал.Стамболийски”, който беше оборудван по проект „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”, финансиран от Световна банка.
По проекта ще работи и втори Център за ранна интервенция на деца с увреждания, който пък ще се помещава в Комплекса за здравно-социални услуги в бившия Дом „Майка и дете”.

В двете звена ще се осигуряват общо 7 различни социални услуги. Това съобщиха от Община Търговище след подписване на договор с Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на новия проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Дейностите по „С грижа за теб” ще стартират от август и са с продължителност 26 месеца.

Услугите ще се осигуряват от социални и здравни работници, рехабилитатор, психолог, педагози и други специализирани кадри.

Проектът се явява продължение и надграждане на предходни два - „Комплекс за нови алтернативи” по ОПРЧР и „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”.

Коментари

Задължително поле