На 15 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 15.12.2019

Да откъснем водните лилии на паметта

Приказна Коледа в Германия

Подплашен кон преобърна каруца в Благоевград, мъж е ранен

Красавица от Ямайка спечели титлата „Мис Свят“ 2019 (СНИМКИ и ВИДЕО)

МВР прави кризисни центрове по границата с Турция

Автомобил блъсна жена, пресичала неправилно в Асеновград

Чавушоглу: Турция ще отговори, ако САЩ й наложат санкции

Борис Джонсън планира промени в конституцията и в избирателното право

Убиецът на Самоковеца – свободен окончателно Ервин Веркер твърди, че българин е стрелял по контрабандния бос

Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

И личният живот на актьорите в „Завинаги” е като в сапунка Докато се снима поредицата, Йозджан Дениз се ожени и разведе, а Аслъ Енвер изживя бурна любов с Мурат Боз

Жена се самоуби при скок от скала, а мъж загина от взрив на газова бутилка в Благоевградско

Ако няма усложнения при лечението на блъснатото в София момиче, то ще е на крака до месец

Ще консултират бъдещи родители в Търговище

Консултации за бъдещи и настоящи родители и семейна подкрепа ще дава нов център в Търговище, който ще бъде разкрит по проект „С грижа за теб”. Целта е да се изгради капацитет за отговорно родителство. Центърът ще предоставя услуги и за индивидуална и групова работа с деца и техните семейства, ще подпомага подготовката на малчуганите за училище.

Дейностите ще се извършват в Комплекса на бул.”Ал.Стамболийски”, който беше оборудван по проект „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”, финансиран от Световна банка.
По проекта ще работи и втори Център за ранна интервенция на деца с увреждания, който пък ще се помещава в Комплекса за здравно-социални услуги в бившия Дом „Майка и дете”.

В двете звена ще се осигуряват общо 7 различни социални услуги. Това съобщиха от Община Търговище след подписване на договор с Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на новия проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Дейностите по „С грижа за теб” ще стартират от август и са с продължителност 26 месеца.

Услугите ще се осигуряват от социални и здравни работници, рехабилитатор, психолог, педагози и други специализирани кадри.

Проектът се явява продължение и надграждане на предходни два – „Комплекс за нови алтернативи” по ОПРЧР и „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.