Измамници атакуваха шуменски телефони

Четирима шуменци се оплакаха за по-малко от час във вторник, че домашните им телефони са били атакувани от измамници. В оперативната дежурна част на ОД на МВР-Шумен са получени сигнали от гражданите, които са заявили, че на стационарните им телефон се обадили хора, които опитват да ги излъжат и да им измъкнат пари.

Обажданията са осъществени за времето от 11:40 до 12:35 часа. На домакините е съобщено, че техни близки са пострадали при инциденти с електрически ток и са получили обгаряния, нужно било да предадат пари за лечение. Схемата вече е известна и шуменците не са повярвали.

Освен серията от четири сигнала, после постъпили и други, че мошеници се представят за полицаи.

От полицията напомнят на хората под никакъв предлог да не се доверяват на подобни обаждания и да потърсят връзка с дежурните, чрез телефон 112 или техни близки. Това трябва да стане след като са сигурни, че връзката с лицето, което им е подало тревожно съобщение, е прекъсната. Най-добре е да се обадят от друг телефон.

Поне от две седмици в Шумен не е имало жертви на телефонни измами и явно градът е бил извън вниманието на аломошениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини