Днес избират Караиванова за шеф на КФН

Днес депутатите ще гласуват в пленарна зала избора на новия председател на Комисията за финансов надзор /КФН/. Това е точка трета от дневния ред на Народното събрание.

Единственият кандидат за поста е сегашният зам.министър на финансите Карина Караиванова, която бе номинирана на 20 юли от депутати от ГЕРБ.

Вчера бе изслушването й пред бюджетната комисия в парламента, на което тя обясни, че развитие на капиталовия пазар е сред приоритетите й като шеф на финансовия регулатор.

По време на изслушването тя заяви, че иска комисията да бъде асоциирана с професионализъм, диалогичност и прозрачност в работата и изрази готовността си към поемане на пълен курс на прозрачност. Според нея е необходимо освен върху с борбата с пазарните манипулации, да се сложи още един фокус в работата на КФН - върху превенцията. Караиванова подчерта, че ще работи активно за развитието на капиталовите пазари. По думите й трябва да се създадат условия за малкия и средния бизнес.

"Другият важен елемент, който трябва да бъде свършен в кратки срокове е да се извърши анализ на цялостния модел на управление на ръководно ниво в КФН и при правенето на този анализ ще се отчете и следното: зам.-председателите са еднолични органи на комисията със специална компетентност и пряко ръководят трите основни направления в комисията. Ще се извърши и анализ на вътрешната организация и работата по отношение на оперативна ефективност в рамките на Комисията за финансов надзор. На базата на тези изводи ще се направи оптимизация на организацията", допълни Караиванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини