Полицейска операция се провежда в Страсбург, предполага се, че е свързана с атентата

Мартин Петров поиска отвод на съдия

Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Днес избират Караиванова за шеф на КФН

Днес депутатите ще гласуват в пленарна зала избора на новия председател на Комисията за финансов надзор /КФН/. Това е точка трета от дневния ред на Народното събрание.

Единственият кандидат за поста е сегашният зам.министър на финансите Карина Караиванова, която бе номинирана на 20 юли от депутати от ГЕРБ.

Вчера бе изслушването й пред бюджетната комисия в парламента, на което тя обясни, че развитие на капиталовия пазар е сред приоритетите й като шеф на финансовия регулатор.

По време на изслушването тя заяви, че иска комисията да бъде асоциирана с професионализъм, диалогичност и прозрачност в работата и изрази готовността си към поемане на пълен курс на прозрачност. Според нея е необходимо освен върху с борбата с пазарните манипулации, да се сложи още един фокус в работата на КФН – върху превенцията. Караиванова подчерта, че ще работи активно за развитието на капиталовите пазари. По думите й трябва да се създадат условия за малкия и средния бизнес.

„Другият важен елемент, който трябва да бъде свършен в кратки срокове е да се извърши анализ на цялостния модел на управление на ръководно ниво в КФН и при правенето на този анализ ще се отчете и следното: зам.-председателите са еднолични органи на комисията със специална компетентност и пряко ръководят трите основни направления в комисията. Ще се извърши и анализ на вътрешната организация и работата по отношение на оперативна ефективност в рамките на Комисията за финансов надзор. На базата на тези изводи ще се направи оптимизация на организацията“, допълни Караиванова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.