Още 90 нови паркоместа изграждат в район "Тракия"

Още 90 нови паркоместа ще бъдат изградени до края на лятото в район "Тракия" в Пловдив, където в момента усилено се работи по продължението на улица "Съединение" до блоковете с номера 8А, 9 и 10, съобщи райкметът Костадин Димитров.

"Там осигуряваме удобно паркиране върху перфектна асфалтова настилка близо до дома за още 90 автомобила. Дори в почивните дни не спираме да се консултираме с жителите на района, съобразяваме се с техните желания и по възможност дори правим корекции в предварителната строителна програма, която е формирана също според приоритетите на живеещите тук", коментира Костадин Димитров, който е и вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до. Според него предприетата политика дава положителен резултат върху цялостния облик на инфраструктурата в района. От началото на 2016 година в "Тракия" вече са изградени 150 нови паркоместа и 1300 кв.м тротоари. До дни нова тротоарна настилка ще има и пред блок 12.

Собствениците на леки автомобили в район "Тракия" напират за платени паркоместа пред блоковете си срещу месечна такса от 15 лева и дори подават заявления, въпреки че няма влязла в сила общинска наредба, регулираща законово този въпрос.

Подобна е картинката и в целия град под тепетата, след като още в началото на 2016 г. платеното паркиране пред домовете бе анонсирано от кмета на Пловдив Иван Тотев. До момента все още няма развитие по темата, въпреки че в район "Централен" вече се работи по обособяване на конкретни зони. "Интересът е огромен и надмина очакванията ни. Има дори запитвания и заявления от квартали, където изобщо не сме планирали въвеждане на платени паркоместа", твърди кметът градоначалникът Тотев.

В деловодството на район "Южен" вече са заведени 15 заявления за платено паркомясто пред блока, съобщи райкметът Борислав Инчев. "На този етап обаче нямаме готовност да отговорим на тези искания, но ще продължим да приемаме заявления до 31 август. След това ще направим анализи, за да уточним къде и кои са най-желаните от хората паркоместа", коментира Борислав Инчев. Засега безплатно ще се ползват новооткриващите се 130 паркоместа южно от Централна жп гара и автогара "Родопи". В началото на тази седмица райкметът Инчев преряза лентата на нов паркинг за 40 000 лв. и 24 леки коли върху площ от 550 квадратни метра в квартал "Кючук Париж" в карето на улиците "Пере Тошев", "Радовиш" и "Щип".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини