„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Баба пусна 7 000 евро от балкона на менте-полицаи

Шуменка на 80 г. пусна всичките си спестявания 7 000 евро и 300 лв. на телефонни измамници, като дори отиде да изтегли налични пари в банката. Там излъгала служителките, че парите са за сватба на внучката.

Жената била излъгана на стационарния си телефон във вторник след 13 часа. По това време Шумен е бил под атаката на измамници и дузина граждани подали сигнали до полицията, че ги зарибяват мошеници.

Пред пенсионерката мъж се представил за полицейски служител. Разяснил й, че нейният телефон е в списък на измамници и в момента са предприети действия за тяхното задържане. Разпитал я с какви парични средства разполага и жената обяснила, че в дома си има 300 лева и 2000 евро.

„Полицаят“ я накарал да преброи парите и да продиктува номерата на банкнотите. Обяснил, че за да бъдат задържани измамниците, които ще дойдат под балкона й, е необходима по-голяма сума. Възрастната жена казала, че ще изтегли още 5 000 евро от банка.

Непознатият я зарекъл да не обяснява пред банкери за какво й трябват парите, защото полицейската операция се провежда при пълна тайна. После наредил да постави парите в торба и да ги пусне от 4-ия етаж. За час и половина жената свършила всичко, което й наредили и на финала разбрала, че е жертва на измама.

Шуменката знаела схемите на мошениците, но не била чувала, че се правят на ченгета. Като разбрала, че я търсят полицаи, много се зарадвала, че ще помогне за разобличаване на група. По случая работят служители на РУ-Шумен.

В Шуменско през първите шест месеца на годината доверчивци са дали 50 730 лв. на мошениците, а сега сумата се увеличава още.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.