Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Само 22% от българите имат пари за нормален живот

556,55 лв. на месец нужни за издръжката на човек

Само 1,6 милиона българи (22,3%) разполагат с достатъчно пари за покриване на основните си нужди за нормален живот. Издръжката, необходима за един човек в края на юни 2016 г., е 556,55 лева, а за четиричленно семейство необходимата сумата е 2226 лв., показват данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. С тези пари трябва да се покрият разходите за храна, за жилище, образование и почивка.

Близо 60% от хората живеят в риск от бедност

За второто тримесечие на 2016 г. 31,3% от българите, или близо 2 258 000 души, живеят с до 295 лв., което е под прага на бедност. 46,4% от домакинствата са с общ доход на човек от 295 до 557 лв. Това са над 3,3 милиона души, като през същия период на 2015 г. техният дял е бил 46,7%.

В риск от бедност са 59,2% от хората в България. Част от тях са успели да излязат с доходи над линията на бедност поради увеличението на минималната работна заплата. Тези хора живеят с общ доход на член от семейството от 420 лв., или това са около 4,2 млн. българи.

Основният проблем за неравновесието според профсъюза са ниските заплати. За да живее нормално едно четиричленно семейство например, е нужно двамата работещи родители да получават минимум по 1100 лв. заплата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.