Свищов се готви за 59-то масово преплуване на река Дунав

Общинската управа на Свищов е в трескава подготовка за 59-то масово преплуване на река Дунав. Звено "Масова физкултура и спортна база" към кметството на 30 юли организира традиционния празник свързан с плувния спорт.

"Прекосяването на Дунав от единия до другия бряг няма състезателен характер. Преди да се хвърлят във водата, смелчаците ще минат на медицински преглед и след това ще бъдат извозени с платформи в близост до румънския бряг. От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност "Паметниците", обясниха организаторите на проявата.

Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата преплували река Дунав заедно. И тази година спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната, Военно подразделение 28 880 гр.Белене, Дирекция "Речен надзор" към Изпълнителна агенция "Морска администрация", Регионална Дирекция "Гранична полиция" -Русе, на полицията, болницата, както и Звено "Сигурност и контрол" при Община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини