Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Заради авария на централен водопровод цели квартали от Варна до Златните без вода

Заради голяма ВиК цели квартали във Варна и местности край Златни пясъци останаха в жегите без вода .Това са „Левски“, „Изгрев“, „Бриз“, местностите „Манастирски рид“, „Траката“, „Сотира“, „Св.Никола“ „Ален мак“ и всички останали вилни зони и курортни комплекси от стадион „Варна“ до Златните. Те ще бъдат два дни на сухо до около 14 ч в петък. Предупреждението важи за най-високите части на засегнатите райони, но в останалите ще има смущения във водоподаването.

Пробив в стоманената конструкция на най-големия магистрален водопровод Варна-Златни пясъци е причината за частични нарушения и спиране на водоподаването по проблемното трасе, съобщават от ВиК-дружеството.

За да не се стигне до принудително пълно спиране на водата в засегнатия от тежката авария район предприятието е превключило водоподаването от авариралото съоръжение с Ф 1220, по което всяка секунда преминават около 800 литра вода, към съществуващ стар водопровод. Неговият дебит обаче не позволява подаване на повече от 250 литра в секунда.

Заради сложността на аварията и дълбочината от над 7 метра, на която специализираните екипи трябва да достигнат, за отстраняването й ще е нужно около денонощие. В това време абонатите ще продължат да са в ограничителен режим на получаване на вода от аварийно включения водопровод с по-малък дебит, се посочва още в официалното съобщение.

Жители на селата от община Добричка -Паскалево, Росеново, Царевец и Божурово, протестираха в четвъртък сутринта пред сградата на ВиК Добрич заради постоянно безводие.

Те скандираха „Искаме вода“ и „Оставка“ и носиха плакати с надпис : “ В кой век живеем?“ и „В Царевец живеят човеци, а не животни. Нуждаем се от вода!“

Кметът на село Царевец Маргарита Стоянова алармира, че в селото е на сух режим е вече 11 дни. Стана ясно, че около десет са селата, които са засегнати от този проблем и редовно няма налягане на водата.Според управителя на „ВиК“ инж. Петър Калчев вина за ситуацията носи Община Добричка, която е собственик на водопроводната мрежа по селата, която не е рехабилитирана и е много амортизирана.

Той обясни, че на оперативка на дружеството вчера е наредил на началника на района да реши проблема в срок от 14 дни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.