Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

МВР и митниците хванаха 46 000 стека контрабандни цигари на Кулата

Над 9 000 000 къса контрабандни цигари задържаха при съвместни действия служители на Агенция „Митници“ и Гранична полиция на ГКПП Кулата, съобщиха от МВР.

Цигарите са открити в камион с полска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Митническите служители от „Пътни такси и разрешителни режими“ селектират камиона за проверка, тъй като превозното средство попада в рисков профил на митниците и органите на гранична полиция. Камионът е сканиран, при което се установява необичайна плътност за превозвания товар – части за вентилатори. При разтоварването в камиона са открити 914 мастербокса с общо 46 000 стека ( 9 139 200 къса) цигари от марката BRASS. При незабавни съвместни действия на служителите на Митница Югозападна, Гранична полиция – РДГП Смолян, под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград, камионът е задържан в Митническо бюро – Кулата.

„Шофьорът, полски гражданин, е задържан за 24 часа и предстои привличането му по чл. 242 от НК“, заяви на съвместен брифинг по повод задържането Георги Мадолев, прокурор в Окръжна прокуратура Благоевград. „Това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на ГКПП Кулата през тази година“, каза пред журналистите Деян Моллов, директор на РДГП Смолян.

„Стойността на дължимия акциз за укритото количество е около 2 000 000 лева“, заяви началникът на Митница Югозападна Георги Александров и допълни, че откритите цигари, са от марка, която не е регистрирана в България. „Днешното задържане е илюстрация на добрата работа на съвместните екипи, с участието на МВР, Гранична полиция и Агенция „Митници“, за противодействие на контрабандата в района на Благоевград“, заяви Петър Зашев, заместник-директор на ОД на МВР – Благоевград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.