Продават за 2,5 млн. лв. фирма задлъжняла с 300 000 лв. за данъци

Съдебни изпълнители продават на търг базата на фирма "Аква пласт" за 2,5 млн.лв. Дружеството за производство на листове, плочи, тръби и профили от пластмаси не работи от години, а базата му тъне в бурени. Лабораторният корпус и автоматният цех са продадени на "Аква пласт" от "Битова електроника" през 2008 г. за 480 000 евро плюс 680 000 евро, които щели да се плащат след изповядване на сделката.Явно обаче не са платени,защото единият от 8-те запора в банка е в полза на "Битова електроника",която всъщност не съществува от две години след като обяви съдебен фалит.

Двете огромни сгради от бившия ни радиозавод са с огромна площ от над 11 000 кв.м. и високо строителство.

Търгът при държавен съдебен изпълнител е бил обявен на 20 юли при начална цена за двете сгради от 984 487 лв. Делото е заведено след договор за цесия от международната инвестицонна банка в Москва с търновска фирма, която трябва да събира парите на руските банкери. Там въпросната фирма е ипотекирана за 1 712 194 евро.

Това става ясно от обявление в сайта на Районния съд в старата столица.
На 25 юли пък частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан същите сгради при начална цена на търга от 1 544 283 лева.Искането обаче е от община Велико Търново след наложен запор на банкови сметки на "Аква пласт",които обаче са празни. Въпросната фирма има натрупан борч само за данък сгради и такса смет към общинската хазна от 300 000 лева,а дългът е от 7 години. Крутите действия обаче започват едва сега.

В същата публична продан ще трябва да се събират и 335 000 лв. за неплатени осигуровки на работници по искане на НАП. Кога и колко души са работили в това дружество обаче засега не е ясно. Фирмата се води в Габрово, има адрес в София, но никой не отговоря на писмата нито от общината,нито от съдебните изпълнители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини